چگونه خرید اینترنتی امن داشته باشیم؟

با خیال آسوده پرداخت خود را انجام دهید.
در دنیای امروزه بسیاری از افراد تمایل دارند خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام دهند. گسترش فروشگاه های اینترنتی امکان تهیه اجناس مختلفی را به صورت اینترنتی فراهم کرده است. اما موضوعی که دغدغه بسیاری از کاربران است، امنیت پرداخت می باشد.
وب سایت های زیادی وجود دارند که با شبیه سازی صفحات پرداخت بانک ها، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت می کنند. بسیاری از کاربران به همین علت نگران انجام پرداخت اینترنتی هستند.
با کمی دقت می توانید این مشکل را حل نمایید. روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید معتبر بودن یک صفحه پرداخت اینترنتی را تشخیص دهید و از اطلاعات خود محافظت کنید که در ادامه ی مقاله به طور مفصل به آن میپردازیم.
♦ در هنگام پرداخت وجوه آدرس صفحه درگاه بانک الکترونیک متعلق به همان بانکی باشد که آرم و لوگوی آن را در صفحه مشاهده میکنید.
♦ مهم ترین نکته ای که باید از سایت مرجع مشاهده نمایید، نماد اعتماد الکترونیک کسب و کارهای اینترنتی است که بدین صورت می توانید به سایت فروشنده اعتماد کنید. چرا که این نماد از طریق سازمانی به نام توسعه تجارت الکترونیکی به سایت های فروشنده به عنوان تاییدیه ای داده می شود که این نماد چیزی بیشتر به عنوان صلاحیت فروشنده داده می شود و هر سال باید تمدید شود.
همچنین باید از اعتبار آن اطمینان حاصل کنید . با کلیک روی نماد به سایت enamad.ir هدایت خواهید شد، مسیر و اطلاعات ارائه شده باید با مشخصات فروشگاه اینترنتی منطبق باشد و تاریخ اعتبار آن درج شده باشد.
♦ در هنگام پرداخت از صفحه کلید های مجازی استفاده کنید.دقت داشته باشید که در صفحات فيشينگ بانکي کدهاي امنيتي موجود در صفحه محدود و تکراري است، در صورتي که در صفحات بانکي با بارگزاري مجدد اين کدها تغيير کرده و کد جديد مي آيد.
♦ در هنگام پرداخت هزینه به صورت آنلاین باید توجه داشته باشید که URL وب سایت باید https باشد.در غیر این صورت مطمئن شوید که سایت پذیرنده برای پرداخت هزینه توسط افراد سودجو طراحی و نوشته شده است و هیچ محصولی به شما ارسال نخواهد شد.
♦ گاها به دلایل مختلف ممکن است پس از خرید اینترنتی محولاتی متفاوت، به دست شما نرسد و اولین کاری که خواهید کرد این است که با سایت فروشنده تماس حاصل می فرمایید و موضوع را گزارش می دهید که شما با وجود اسکرین شات گرفته شده می توانید خرید خود را اعلام کنید تا مشکل برطرف شود.
♦ توجه نمایید که در هیچ صورت نباید رمز دوم و شماره کارت خود را به افراد ناشناس و یا حتی ایمیل های مزاحم ارسال نمایید. شما تنها در صورتی رمز دوم و شماره خود را می توانید وارد کنید که وارد سایت پرداخت هزینه شوید و پس از مطلع شدن از پیشوند https در URL اطلاعات را وارد سازید.
♦ درصورتی که از اینترنت wifi اماکن عمومی مانند رستوران ها، فروشگاه ها، مراکز خرید و … استفاده می کنید، تا آنجا که می توانید تراکنش مالی یا خرید اینترنتی انجام ندهید و با استفاده از آن به برنامه های همراه بانک و اینترنت بانک خود وصل نشوید.
♦ سایتی که قصد خرید از آن را دارید به احتمال زیاد از شما میخواهد که در سایت عضو شوید. ساخت یک حساب کاربری و رمز عبور شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، اما روی رمز عبورتان کمی بیشتر تامل کنید. رمز عبورتان را ترکیبی از کاراکترهای مختلف و با طول حداقل 8 کاراکتر قرار دهید تا ایمنتر باشد.
♦ با اینکه خرید کردن از وبسایتهای ناآشنا توصیه نمیشود، اما گاهی پیش میآید که بهطور اتفاقی در یک وبسایت که از قبل با آن آشنایی نداریم چیزی را میبینیم و واقعا دلمان میخواهد آن را بخریم. در این مواقع شمّ کارآگاهیتان را به کار بیندازید و مشخصات وبسایت را کاملا بررسی کنید. آیا این شرکت در رسانههای اجتماعی فعالیت دارد؟ اگر اینطور است دیدگاههای مشتریانش چگونه است؟ برای اطمینان بیشتر با شمارهای که در وبسایت درج شده تماس بگیرید. در یک وبسایت معتبر معمولا نشانی ایمیل، شمارهتلفن یا آدرس واقعیِ محل شرکت یا فروشگاه قرار داده شده است. اگر چنین اطلاعاتی در وبسایت وجود ندارد، ممکن است شرکت جعلی باشد.
♦ اگر در یک وبسایت محصولی را یافتید که قیمتش بیشازحد پایین است، ابتدا تصویر و مشخصات محصول را در چند وبسایت مشابه جستوجو کنید و قیمتها را با هم مقایسه کنید. اگر قیمت ارائهشده در این وبسایت تفاوت زیادی با سایتهای مشابه دارد، باید بیشتر تحقیق کنید. احتمال دارد این وبسایت اصلا آن محصول را موجود نداشته باشد. حتی ممکن است اصلا فروشگاهی در کار نباشد و وبسایت فقط به قصد دستیابی به اطلاعات شخصی شما ایجاد شده باشد.
♦ بسیاری از وبسایتهای خرید اینترنتی فقط به اطلاعات محدودی نیاز دارند. هیچ وبسایتی نیاز به شمارهی ملی یا کارت هویت شما ندارد. اگر چنین اطلاعات بسیار شخصی از شما خواسته شد، با شمارهی خدمات به مشتری تماس بگیرید و دلایل را جویا شوید یا اینکه دنبال یک وبسایت دیگر بگردید.
♦ پس از انجام خرید، کد تأیید سفارش و کد رهگیری پستی را در یک مکان امن یادداشت کنید. اگر در تحویل سفارش مشکلی پیش بیاید این اطلاعات به فروشنده کمک میکند مشکل را حل کند.
برای درخواست درگاه پرداخت اینترنتی با کارشناسان پوز کالا در ارتباط باشید.