- همه محصولات
-
کارتخوان نیوپوز
تحویل اکسپرس
از 100 هزارتومانبهترین کیفیت
تنوع برندها1 هفته
ضمانت بازگشتپشتیبانی
سخت افزار و نرم افزار
-
- وبلاگ
- فروشگاه
- تماس با ما
- همه محصولات
-
کارتخوان نیوپوز
تحویل اکسپرس
از 100 هزارتومانبهترین کیفیت
تنوع برندها1 هفته
ضمانت بازگشتپشتیبانی
سخت افزار و نرم افزار
-
- وبلاگ
- فروشگاه
- تماس با ما
اسکیمینگ چیست؟
اسکیمینگ چیست؟
در حال حاضر بسیاری از اشخاص با استفاده از کارتهای عابربانک اقدام به برداشت از حساب خود و خرید از فروشگاهها و مراکز خرید میکنند. فراوانی این روش باعث شده تا عدهای از افراد سودجو با ابداع روشهای جدید اقدام به بردن اموال دیگران کنند که یکی از شایعترین این روشها، کلاهبرداری به وسیله دستگاههای کارتخوان به ویژه دستگاههای کارتخوان سیار است. اسکیمینگ یک نوع کلاهبرداری حرفهای است که کلاهبردارانی که علم و آشنایی به کامپیوتر دارند میتوانند به آن اقدام کنند. واژه «اسکیمینگ» یا کلاهبرداریهای اسکیمری به معنی کپیبرداری از کارتهای اعتباری و برداشت غیر مجاز از حسابهای بانکی است که بیشترین آمار را در رده جرایم سایبری دارند. در واقع این عمل به معنای منتقل کردن اطلاعات دارایی های کارت عابر بانک به روی کارت دیگر بدون اطلاع و رضایت مالک است.به طور کلی مجرمان قطعاتی سخت افزاری که اسکیمر نامیده میشوند را بر روی دستگاه های عابر بانک یا کارتخوان فروشگاهی نصب میکنند و از طریق آن اقدام به کپی برداری از کارت اعتباری میکنند و از حساب شما برداشت غیر مجاز انجام میدهند.
اسکیمر ها چگونه کارت شما را کپی میکنند و راه های مقابله با آن چیست؟
عملا اسکیمینگ از دو طریق صورت می پذیرد.
روش اول اسکیمینگ از طریق عابر بانک ها به این صورت است که سارقین با قرار دادن صفحه کلید جعلی روی صفحه کلید اصلی و یا نصب دوربین کوچکی از رمز کارت کاربر مطلع میشوند و در قسمت ورودی کارت نیز یک کلاهک دیجیتالی قرار میدهند که با ورود کارت بتواند اطلاعات کارت را خوانده و ذخیره کنند.
شایان ذکر است طبق بخشنامه ی بانک مرکزی هم اکنون بیشتر عابر بانک ها به ابزار های ضد اسکیمینگ مجهز شده اند،اما کاربران باید:
۱: رمز کارت خود را در اختیار هیچ کس قرار ندهند و هنگام وارد کردن رمز دست خود را بر روی صفحه کلید سایبان کنند.
۲: ترجیحا به صورت ماهیانه رمز کارت خود را تغییر دهند.
۳: در صورت مشاهده وضعیت غیر عادی مثل چسب خوردگی و یا وجود شئ اضافه روی محل ورود کارت به مسئولین اطلاع دهند.
۴: ترجیحا از عابر بانک های بیرون ساختمان بانک ها استفاده کنند.
۵: در صورتی که کارت بانکی به راحتی وارد قسمت ورودی کارت نشد،به جای اصرار در ورود کارت،موضوع را به مسئولان بانک اطلاع دهند.
۶: در صورت ضبط(خورده)شدن بی دلیل کارت توسط عابر بانک به مسئولین اطلاع دهند.
روش دوم در اسکیمینگ ، به کارگیری دستگاه کارتخوان برای کپی اطلاعات کارت مشتریان است.در این روش مغازه دار، شاگرد یا هر کس که پشت دخل است به بهانه های مختلف اقدام به گرفتن کارت شما می کند و دور از دید شما اول کارت را به روی اسکیمر کارتخوان می کشد تا اطلاعات داخل کارت را ذخیره کند و پس از آن از دستگاه کارتخوان استفاده می کند و رمز شما را می پرسد. عملا با گفتن رمز کارت این فرد می تواند کارت دیگری را که کمتر از ۵ دقیقه طول می کشد بسازد و دارایی کارت را به حساب خود منتقل کند.
پس در هنگام خرید موارد زیر را رعایت کنید تا به دام سارقین گرفتار نشوید:
۱: در این ایام کرونا هرگز اجازه تمیز کردن کارت بانکیاتان را به فروشنده و دور از چشم خودتان ندهید.
۲: دقت کنید دستگاه پوز به ویژه پوز سیار دارای قطعات اضافه نباشند.
۳: رمز کارت را خودتان بزنید و یا از پوزی که مجهز به پین پد میباشد استفاده کنید.
۴: در صورت مشاهده هرگونه وضعیت غیر عادی در قسمت ورودی کارت، مانند چسب خوردگی، شکستگی و… احتیاط کنید تا به دام مجرمین گرفتار نشوید.
۵: رمز کارت خود را به هیچ کس ندهید و ترجیحا به صورت دوره ای آن را تغییر دهید.
پوز کالا در جهت افزایش آگاهی و اطلاعات شما میکوشد.