- همه محصولات
-
کارتخوان نیوپوز
تحویل اکسپرس
از 100 هزارتومانبهترین کیفیت
تنوع برندها1 هفته
ضمانت بازگشتپشتیبانی
سخت افزار و نرم افزار
-
- وبلاگ
- فروشگاه
- تماس با ما
- همه محصولات
-
کارتخوان نیوپوز
تحویل اکسپرس
از 100 هزارتومانبهترین کیفیت
تنوع برندها1 هفته
ضمانت بازگشتپشتیبانی
سخت افزار و نرم افزار
-
- وبلاگ
- فروشگاه
- تماس با ما
آشنایی با درگاه پرداخت الکترونیک
درگاه پرداخت راهی برای پرداخت اینترنتی و مجازی است که از طریق آن دارندگان کلیه کارتهای بانکی عضو شتاب میتوانند با استفاده از مشخصات کارت بانکی خود شامل شماره کارت، رمز دوم، تاریخ انقضاء و کد اعتبار سنجی نسبت به خرید کالا یا خدمات اقدام نمایند. درگاه های پرداخت اینترنتی کار ما را بسیار راحت کرده است. دیگر نیازی نیست مبلغ زیادی پول را با نگرانی تا بانک جابجا کنید. کافیست به یکی از درگاه های اینترنتی دسترسی داشته باشید تا پرداخت های خود را از طریق اعتبار حساب بانکی تان انجام دهید. درگاههای پرداخت شامل سرویسها و نرم افزارهای اینترنتی برای نقل و انتقالات اطلاعات به بانک پذیرنده و همچنین سرویس دهی از سوی بانکهای صادرکننده میباشد. در اصل، درگاههای پرداخت ازطریق یک ارتباط امن باعث تسهیل ارتباطات درون بانکی شده و میتواند به سوئیچ بانک یا شرکت ارایه دهنده خدمات پرداخت متصل شده و امکان برقراری ارتباط و انجام تراکنشهای مالی را از طریق پروتکلهای مورد استفاده توسط مؤسسات مالی فراهم میکند.
درگاه های پرداخت به دو دسته ی درگاه پرداخت اینترنتی و درگاه پرداخت موبایلی تقسیم میشوند که در ادامه به آنها میپردازیم:
درگاه پرداخت اینترنتی( IPG):
درگاه پرداخت اینترنتی، سرویس ارائه خدمات پرداخت برای کسب وکارها است که در بستر اینترنت عمل می کند و پرداخت و دریافت وجه را از طریق اینترنت ممکن می سازد.یک طرف این درگاه، پذیرنده ای (حقیقی یاحقوقی) است که درگاه به حساب بانکی او مرتبط است و مبالغ پرداخت شده به حساب وی واریز می شود و طرف دیگر درگاه، مشتریانی هستند که در ازای محصولات یا خدماتی که پذیرنده ارائه می دهد مبلغی پرداخت می کنند.
انواع درگاه پرداخت اینترنتی :
درگاه های پرداخت را می توان به ۳ دسته کلی تقسیم کرد که ادامه ی مقاله به آن اشاره میکنیم:
درگاههای پرداخت با مجوز PSP:
شرکت های PSP که مخفف Payment Service Provider است به شرکت هایی گفته میشود که خدمات پرداختی را به مشتریان ارائه می کنند. این شرکتها به صورت رسمی اجازه ارائه درگاههای پرداخت اینترنتی را دارند. این شرکتها معتبرترین ارائه کننده های درگاه پرداخت هستند و هر پرداخت اینترنتی که انجام می شود باید توسط درگاه یکی از این شرکتها انجام شود، دو دسته بعدی، زیر مجموعه این شرکتها هستند و بدون داشتن قرارداد با این شرکتها نمی توانند پرداخت اینترنتی و آنلاین انجام دهند. این درگاه ها هیچ محدودیتی ندارند و کلیه عملیات پرداخت نظیر پرداخت قبوض به راحتی انجام میگیرد.
درگاههای پرداخت واسط:
درگاههای پرداخت واسط یا متمرکزکنندههای پرداخت، سایتهایی هستند که با گروه یک قرارداد می بندند و درگاههای پرداخت را از آنها دریافت می کنند و در اختیار مشتریان قرار می دهند. یکی از مهم ترین ویژگیهای درگاههای پرداخت واسط این است که برای گرفتن درگاه از آنها نیاز به مجوز و مدارک کمتری نسبت به گروه اول وجود دارد و می توانید بدون داشتن نماد اعتماد از درگاههای واسط درگاه دریافت نمایید. درگاههای واسط بر روی هر تراکنش شما بین ۰٫۵ تا ۲ درصد کارمزد دریافت میکنند.
بانکها با قرارداد پیمانکاری:
به جز شرکتهایی که به آن ها اشاره کردیم، بقیه بانکها مجوز رسمی PSP و ارائه درگاه پردخت اینترنتی را ندارند ولی مشتری و پتانسیل این کار را دارند. این بانکها برای ارائه درگاه پرداخت، به صورت پیمانکاری با یکی از شرکتهای دسته اول که دارای مجوز رسمی پی اس پی هستند قرارداد همکاری می بندند و آنها به عنوان شرکت پیمانکار موارد مربوط به درگاه پرداخت اینترنتی این بانک را انجام می دهند.
یک درگاه پرداخت مناسب چه ویژگی هایی دارد؟
امنیت:
مطمئن باشید هیچکس اطلاعات بانکی خود را در سایت های مشکوک وارد نمی کند. همه مشتریان به دنبال درگاه هایی هستند که تجربه امنی را برای آنان فراهم کنند. بنابراین به دنبال درگاه هایی باشید که به خوبی امنیت کاربران را تامین می کنند.
روش پرداخت:
فراموش نکنید که مشتریان به دنبال سادگی هستند، بنابراین هر قدر از روش های ساده تری برای پرداخت استفاده کنید، مشتریان نیز علاقه بیشتری به خرید از شما خواهند داشت. سعی کنید به دنبال درگاه هایی باشید که روش های مختلفی برای پرداخت ارائه می دهند. بسیاری از مشتریان ترجیح می دهند از روش های پرداخت همیشگی خود استفاده کنند و علاقه به امتحان کردن روش های جدید ندارند. با بررسی سایت های مختلف و درگاه های آنان می توانید محبوب ترین درگاه ها را بشناسید و از آن ها در سایت خود استفاده کنید. مشتریان با روش های همیشگی خود احساس امنیت و راحتی بیشتری دارند بنابراین با ارائه چندین روش یا رایج ترین روش ها می توانید طیف گسترده تری از مشتریان را به سمت خود جذب کنید.
محل پرداخت:
بعضی از درگاه های به مشتریان این امکان را می دهند تا پرداخت را در همان سایت انجام دهند اما بعضی دیگر مشتری را به صفحه جدیدی هدایت می کنند. هر یک را که می خواهید انتخاب کنید، تجربه کاربر را در اولویت قرار دهید. اگر مشتری به سایت شما اعتماد کند می تواند با بعضی از کمبودها کنار بیاید.
هزینه:
مثل هر خدمت دیگری، درگاه های پرداخت نیز برای شما هزینه به دنبال دارند. به ازای هر معامله ای که مشتریان از طریق درگاه های پرداخت انجام می دهند شما باید هزینه ای را به عنوان تعرفه پرداخت کنید. بنابراین به هنگام بررسی درگاه های مختلف حتما این نکته را در نظر داشته باشید تا بعدا با هزینه های مختلف غافلگیر نشوید. این هزینه ها شامل هزینه معامله، بازپرداخت، هزینه حساب های تجاری و … است. اگر مشتریان شما خواستار روش های پرداختی خاصی باشند ممکن است هزینه های اضافه تری برای شما به دنبال داشته باشد.
سازگاری:
نکته مهم بعدی، سازگاری درگاه پرداخت با پلتفرم شماست، چه از نظر فنی و چه از نظر طراحی ظاهری. البته بسیاری از درگاه های پرداختی قابلیت هماهنگی و سازگاری با سایت شما را دارند اما سعی کنید از این امر مطمئن شوید. اجازه ندهید اشتباهات قابل پیشگیری مشتریانتان را از شما بگیرند.
درگاه پرداخت موبایلی(MPG):
سرویس MPG مخفف عبارت Mobile Payment Gateway یا همون سرویس پرداخت موبایلی نوعی پرداخت بانکی ویژه اپلیکیشن های موبایل که نیازمند پرداخت با کارت بانکی و دریافت تاییدیه پرداخت به صورت مستقیم به اپلیکیشن بدون نیاز به داشتن وبسایت میباشد.
این سرویس به دو روش ارائه میگردد:
MPG-SDK :این سرویس در واقع یک SDK است که در داخل اپلیکیشن ارائه دهنده ی سرویس قرار میگیرد ،یعنی نیازی به این نیست که سرویس دهنده کاربر رااز محیط اپلیکیشن خارج کند.در واقع این SDK در داخل اپلیکیشن قرار دارد.یک صفحه ی خاص حین پرداخت برای کاربر نمایش و پرداخت از طریق آن صفحه انجام میشود
MPG-AAR :بانکی به همراه اپلیکیشن شما بر روی تلفن همراه کاربر شما نصب و برای پرداخت اپلیکیشن پرداخت فعال و پس از پرداخت کاربر اطلاعات و تاییدیه پرداخت به اپلیکیشن شما ارسال میگردد.
از طریق درگاه پرداخت موبایلی خریدار با ارائهی شماره موبایل خود قبل از مرحله پرداخت می تواند به لیستی از کارتهایی که از طریق آن تراکنش انجام داده، دسترسی پیدا کند و از این به بعد نیازی به وارد کردن شماره ۱۶ رقمی کارت بانکی خود نخواهد داشت. در هر بار پرداخت، پرداخت کننده تنها با فهرستی از نام و شماره کارتهای ثبت شده خود مواجه میشود و پس از انتخاب کارت موردنظر، سایر مراحل پرداخت را طی خواهد کرد.